phone

„ПЧЕЛЕН ВОСЪК - добив, преработка, продукти”

„Ако настоящата книга допринесе поне малко за това, да се повиши почитта към пчелния восък, то тя ще е постигнала най-важната си цел”, споделя авторът Армин Шпюргин в предговора на една от най-четените пчеларски книги в Европа.

Резултатите от дългогодишния труд на Шпюргин, посветен на този уникален продукт от дейността на пчелите, далеч надхвърлят краткото и скромно изречение, в което той обяснява защо смята за необходимо да издаде подобна книга.

„Пчелен восък - добив, преработка, продукти. Пчеларска практика” за много кратко време се превръща в бестселър в немскоговорящите страни, който не само успява да повиши почитта към пчелния восък, но и да донесе на голяма част от пчеларите завидни печалби от восъчната суровина, на която те започват да обръщат все по-голямо внимание не само като „страничен продукт” от пчеларството, но и като основен източник на доходи.

Няколко думи за автора

Армин Шпюргин е държавен консултант по пчеларство и развъждане на пчели към Министерството на земеделието на Федерална република Германия, дългогодишен експерт по пчеларство и пчелар-практик, един от създателите на Обществото на приятелите на Държавния институт по пчеларство към Университет Хохенхайм (Щутгарт, Германия), член на Управителния съвет на Националната асоциация на пчеларите в Баден.

В многобройни свои публикации Шпюргин споделя обширните си познания и богатия си практически опит в сферата на пчеларството. Работи като редовен сътрудник на най-четеното и превеждано в Европа немскоезично списание „Die Biene”. Публикува авторски материали и в редица други специализирани печатни и електронни издания, заели челните места в топ листите на най-уважаваните източници на информация за пчеларството.

Книгите, статиите и лекториите на Шпюргин се радват на завиден интерес в страните с високо развито пчеларство, преведени са на френски, английски, чешки, полски, испански, португалски, унгарски и др. езици и се разпространяват в цяла Европа.

 

PHELI.eu